Aquagym

Este considerat un sport complex , care lucreaza toate grupele musculare fiind un exercitiu aerobic mult mai usor de efectuat decat cel pe uscat, articulatiile si tendoanele fiind complet protejate datorita fortei gravitationale mai mica. Doar 40 de minute de aquafit sunt echivalentul a 120 de minute de exercitii de aerobic efectuate la sol, timp in care se consuma aproape 800 de calorii . Se pot lucra toate grupele muscular e (brate, abdomen, picioare) iar volumul si intensitatea exercitiilor sunt alternative. Acest tip de gimnastica este excelent in lupta impotriva celulitei , rezulatele fiind vizibile intr-un timp relative scurt.Corpul este frumos modelat deoarece , prin rezistenta apei se produce un hidromasaj cu efect stimulativ de dizlocare a masei celulare adipoase.

Aquagym are si calitati terapeutice, astfel ca efectul sau este dovedit in ameliorarea unor afectiuni cum ar fi: artroza, spondiloza cervical, lombara si dorsala, durerile post si pre-operatorii sau reumatismul degenerativ.

Aquagym este o activitate fizica pentru toti, chiar daca nu stii sa inoti deoarece apa in care se tin cursurile  nu depaseste nivelul gatului.